Smultron Socker och Sofia

Smultron Socker och Sofia

Kreativiteten i fokus





Tryffel kaka

LchfPosted by Sofia 14 Aug, 2013 08:57
Gjorde en fantastisk god kaka med mörk choklad.Det är inte sista gången jag gör den här eftersom jag tycker om en bit choklad till kaffet, mäktigt men galet gott så efter förfrågan så kommer receptet här:

4 ägg
3/4 dl stevia strö
3/4 tsk vaniljpulver
200g 70% choklad
200g smör

Vispa ägg, vaniljpulver och stevia strö luftigt i 8-10 min. Hacka chokladen och smöret i bitar,smält det sedan i en kastrull på låg värme. Blanda ihop med äggmassan. Fodra en form med löstagbar kant med bakplåtspapper i botten. Häll i och grädda 10-15 min i 200 grader. Låt svalna och ställ i kyl ett par timmar före den ska ätas.

  • Comments(2)//www.smultronsockerochsofia.se/#post59

pizzamuffins

LchfPosted by Sofia 19 Jun, 2013 08:27

Efter intresse så lägger jag ut receptet på lchfmuffins. Det är inte mitt eget utan kommer ifrån Anna Hallens bok Lchf för familjen. Eftersom jag bakar en hel del så slinker det ner en hel del onyttigheter, så därimellan kör vi lite lchfvarianter. Jag följer absolut inte lchf strikt men jag gillar tänket och framför allt så tycker jag att de inte är så komplicerat. Det blir liksom inte jobbigt att fixa lunch. Det kanske är lite knasigt att blanda Lchf och sockriga bakverk på en blogg, men that´s me !

MUFFINS:

8 ägg

1 dl vispgrädde

1 dl keso

1 dl riven ost

1 tsk bakpulver

en nypa oregano

salt och peppar

200g skinka

1 msk tomatpure

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla ingrediender i en bunke.(finstrimla skinkan)

Fördela i muffinsformar ca 12.

Toppa med tomat och grädda i ca 20 minuter.

  • Comments(0)//www.smultronsockerochsofia.se/#post50

Citronfromage

LchfPosted by Sofia 17 May, 2013 16:30

Härliga fredag! fredagsmys på schemat och efterrätten är klar. Vi kör väl en Lchf variant. Citron är så himla gott! receptet är ursprungligen från tidningen Isabellas

3 ägg

6 blad gelatin

125 g sukrin eller vanligt socker om man hellre vill ha det

2 stora citroner

2 1/2 dl vispgrädde

Lägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter,krama ur och lägg i värmetålig skål och sätt skålen i en gryta med kokande vatten så att det smälter. Ta av från värmen och låt det svalna lite.

Vispa äggulor och socker poröst, tillsätt rivet skal från citronerna och 1 dl av saften.

Häll ner ner det fingervarma gelatinet i äggsmeten med en tunn stråle under vispning.

Vispa upp grädden för sig, inte för hårt, vänd ner den i äggsmeten försiktigt.

Vispa nu upp äggvitorna i en ren bunke till hårt skum, vänd ner försiktigt i äggsmeten.

Låt stå i kyl 3-4 timmar

  • Comments(0)//www.smultronsockerochsofia.se/#post42

Lchf musli

LchfPosted by Sofia 29 Apr, 2013 11:50

Att göra sin egen musli är både enkelt och gott. Jag är gillar inte musli i vanliga fall men den här kan jag inte vara utan. Sen känner man sig lite nyttig också. Det blir ju en del socker mellan varven. Här ger du dig själv en bra start på dagen. Sen om man syndar lite senare på dagen är ju inget som jag vet om,det är en ny dag imorgon med musli. här kommer receptet..

1 1/2 dl naturella cashewnötter

1 1/2 dl valnötter

2 dl paranötter

1 msk kanel

1 tsk kardemumma

2 msk flytande honung

1 dl solrosfrön

1 dl linfrön

1 dl pumpakärnor

1 dl kokosflingor

1 krm salt

Hacka nötterna grovt. Rosta nötterna några minuter i en stekpanna.

Häll på kanel och kardemumma och ringla lite honung över.

Häll ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta alla frön i en torr stekpanna och blanda med nötterna.

Tillsätt kokos och salt.

Låt svalna och lägg i en burk.

1/2 dl musli är en portion,men man vill gärna äta mer.

  • Comments(0)//www.smultronsockerochsofia.se/#post11