Smultron Socker och Sofia

Smultron Socker och Sofia

Kreativiteten i fokus

Från skroten till Lugna vrå

Kropp och själPosted by Sofia 03 Apr, 2014 21:46

Idag har jag haft en helt underbar dag.Först planerade jag rutten från ett inredningsställe till nästa.Har varit där flera gånger men då har jag inte kört själv,jag talar on tygriket Kinna,Skene,Hyssna och fritsla. Nu har jag ju en så händig man som laddade ner appen wase som hela tiden visade hur jag skulle kör a,okej jag hamnade lite fel ibland men den var riktigt bra. Men ett måste på listan var just skroten som är en tygbutik där man kan finna det mesta till bra priser. Blommigt och prickigt som är en inredningsbutik med massa guldklimpar och det har även ett bageri där man kan luncha eller fika,jättemysigt. Fritsla tyglager är ju bara som att hamna i himmelriket,man vill ha allt,riktigt mycket häftiga möbler och inredningsprylar. Kommer ett senare inlägg med lite bilder därifrån. Visko är en skobutik med bra priser och väskor,här blev det idag ett par basketkängor från replay, tanken var att jag skulle köpa ett par palladiumskor men föll för de andra. Så när jag flängt runt så avslutade jag dagen hos min fina vän Marita som jag läste ihop med när vi utbildade oss till certifierade massörer. Marita har även fortsatt banan som medicinsk fotvårdsterapeut. Nu har hon precis flyttat in i sin nya lokal i Kinna. Jag är inte blyg när jag säger att hon är mästerlig i allt hon tar sig för, ett öga för inredning och hon vet verkligen vad man behöver för att slappna av. I en rofylld miljö där man hämtar ny energi och får massa ny inspiration. Så ta nu käringarna med dig och gör ett käringarally och avsluta hos Maritas lugna vrå. Om ni är fler en 4 personer så kan ni boka ett paket där ni får ett skönt paraffinbad för händerna,fotspa och en svensk klassisk massage på 30 min. Fruktfat,choklad m.m i goda vänners lag. Givetvis finns det andra behanlingar att boka in. Titta in på www.lugnavra.se jag går numera med lätta fötter tack fina Marita  • Comments(0)//www.smultronsockerochsofia.se/#post90

Vårdande skrubb & kroppsinpackning

Kropp och själPosted by Sofia 02 Jul, 2013 14:24

Som massör och spaterapeut har jag fått inspiration från ayurveda som kommer från indiska läkekonsten och betyder kunskap om livet. Tycker att det är spännande att göra egna blandningar med örter,kryddor och oljor. Så när jag har mer tid så skulle jag gärna fördjupa mig i denna livsstil, men allt har sin tid och just nu är jag bara och nosar lite på ytan. Det jag har gjort idag är en kokos & gurkmeja skrubb till kroppen och sedan en inpackning av morot & yoghurt. Väldigt enkelt!

Till skrubben behöver du:

1 dl kokos

1 kryddmått gurkmeja

1/2 dl sesamolja

Blanda ihop allt och skrubba kroppen.sesamoljan är otroligt mjuk och vårdande för kroppen,gurkmejan verkar antiinflammatoriskt. Men var lite försiktig med ytor runt omkring och handdukar eftersom gurkmeja färgar av sig. Torka av skrubben med en varm handduk. Lägg nu på morotsinpackningen.

Till inpackning behöver du:

2 finrivna morötter

1 dl yoghurt

Blanda ihop. Smörj in kroppen och låt verka några minuter och duscha. Nu är du mjuk och har fått en härlig lyster.

  • Comments(0)//www.smultronsockerochsofia.se/#post54

Gör ditt eget örtspa

Kropp och själPosted by Sofia 20 May, 2013 13:23

Att njuta av dagen och ta hand om sig själv är väl ett motto som många vill eftersträva men glömmer bort. Som massör har jag blivit lite nyfiken på det ayurvediska tänket och gör gärna egna skrubbar,hårinpackningar ansiktsmasker med mera. Nu närmar sig sommaren och man vill ha de där fina sommarfötterna. Finns det något härligare än att sitta på altanen med en kopp kaffe och ett fotbad och nu menar jag inte ett dånande elektriskt utan en enkel balja bara så man kan njuta av tystnaden. Eller så drar man ihop sina goda vänner och skrubbar ihop.

Till fotbadet har jag oftast bara rivet skal från apelsin som har en lungnande effekt och mjukar upp förhårdnader.Sen brukar jag skrubba mina fötter i citronmelissskrubb så blir fötterna helt babylena. Skrubben går givetvis att använda till kroppen också. Förvara den i en glasburk så håller den 1 år i rumstemperatur.

skrubb:

2 dl finkornigt havssalt

1 dl ekologisk kallpressad rapsolja

1 dl finhackad ekologisk citronmeliss

Bara till att blanda ihop och förvara i glasburk.

Ta hand om din kropp så mår själen bra!

  • Comments(0)//www.smultronsockerochsofia.se/#post43