Smultron Socker och Sofia

Smultron Socker och Sofia

Kreativiteten i fokus





Kardemummamacarons med mjölkchokladtryffel

SmåkakorPosted by Sofia 30 Apr, 2013 11:34


Här kommer receptet från boken Macarons,cupcakes,cakepops och dessa är verkligen ljuvliga små bakverk. Smälter i munnen.

Bottnar

170 g florsocker

110 g siktat mandelmjöl

90 g äggvita (ca 3 st)

2 msk strösocker

1 tsk stött kardemumma

Tryffel

150 g mjölkchoklad

3/4 dl vispgrädde

1 tsk honung

1/2 tsk malen kanel

1 msk rumsvarmt smör

Dekor

50 g mörk choklad

blanda florsocker med mandelmjölet och sikta.

Vispa äggvitan fluffig,tillsätt strösocker och fortsätt vispa tills det blir ett fast skum.

Vänd ner mandel,florsockerblandningen i äggvitan tillsammans med kardemumman.

Bland tills du har en jämn smet.

Spritsa ut rundlar som en femkrona på plåt med bakplåtspapper.

Låt nu kakorna vila i minst 45 minuter.

Sätt på ugnen på 125 grader.

Grädda på nedersta falsen i ca 20 minuter.

Tills de släpper från bakplåtspappret när du lyfter dem.

Chokladtryffel

Hacka chokladen fint.

Koka upp grädden med honung och kanel. Dra kastrullen från plattan och tillsätt chokladen.

Rör tills den smält och tillsätt smöret.

Låt svalna och tjockna i rumstemperatur i ca 3 timmar, eller ställ in den i kylen en liten stund.

Spritsa ut på botten och sätt ihop. Det blir ca 25 färdiga macarons.

Smält choklad och ringla över.

Förvara i kyl upp till en vecka.

  • Comments(0)//www.smultronsockerochsofia.se/#post23