Smultron Socker och Sofia

Smultron Socker och Sofia

Kreativiteten i fokus

Från metall till träkänsla

Chalk paintPosted by Sofia 03 Nov, 2013 09:33
God morgon! Köpte häromdagen ett par metallljusstakar som passade bra i svart på halloween, men dagen efter fick de ny beklädnad med chalk paint. Det finns så många olika sätt att arbeta med färgen. Jag vet inte vad som är rätt eller fel jag gör bara som jag vill och det brukar bli bra. Har alltid en inre bild hur slutresultatet ska bli. Jag har en känsla för färg och form, som alla sagt genom åren nu börjar jag tro på det själv också en härlig känsla. Om jag nu ska försöka föklara hur jag har gjort dessa ljusstakar.

Du behöver:
Chalkpaint, coco, country grey, duck egg blue och om din ljusstake inte har en svart botten så kan du använda graphite till det.

En liten pensel till varje färg

Ljust och mörkt softwax

Gamla bitar av t-shirt

Om du nu inte har svarta ljusstakar så skulle jag måla ett lager graphite först om man vill ha fram det svarta under.
Låt det torka ca 20 minuter.
Sedan målade jag med coco, duck egg blue och country grey på olika ställen, lite här och där men var för sig. Alltså inte över varandra, men de kan gärna överlappa lite i kanterna.Lämna vissa ytor av det svarta. Låt torka mellan färgerna en stund.
Dra sedan ett tunt lager med counry grey över hela ljustaken. Låt torka 30 minuter eller tills den känns torr. Ta en vanlig matkniv och skrapa bort lite färg där du vill. Sedan smörjer jag in den med ljust vax med t-shirten.
Dags för mörkt vax,samma som det ljusa smörj och ta bort,gnugga in. så mycket som man vill ha det.
Mina stakar flyttas runt i hemmet och varje gång jag tar i dem blir jag förvånad att de är kalla, jag tror ju att de är av trä. Lycka till!  • Comments(0)//www.smultronsockerochsofia.se/#post75