Smultron Socker och Sofia

Smultron Socker och Sofia

Kreativiteten i fokus

Fikon & ädelost paj

MatigtPosted by Sofia 07 Feb, 2014 15:07Hej på er! känner att livet är alldeles för kort för att ta det för givet. Tänker extra mycket på två vänner till mig som just nu går igenom stor sorg. känner du någon som har det jobbigt, våga fråga. Visa att du finns där för att stöta och stödja. Ett litet ,hej hur mår du kan betyda allt. Har själv gått igenom ett av mina svåraste år men känner nu att det går åt rätt håll. Ska nu i helgen ta ställning till ett nytt jobb som jag blivit erbjuden. Det kommer bli en spännande resa något alldeles nytt som jag aldrig har jobbat med, men jag lovar jag berättar mer sen. Nu till pajen som är alldeles krämig och god smak av ädelost om man gillar det. Varsågod!Pajdeg:

100 g smör
1 1/2 dl vetemjöl special
1 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Tärna det kalla smöret i tärningar och lägg det i en matberedare tillsammans med mjölet. Kör i några sekunder till det är finfördelat. Tillsätt det kalla vattnet och kör ytterligare några sekunder. Ta upp på bakbord och forma till en deg, men överarbeta inte den. Lägg i plastfolie och lägg i kyl,minst en halvtimme. Sätt ugnen på 225 grader.
Kavla ut degen tunt mellan bakplåtspapper och plastfolien. Lägg i en form på 24 cm, diameter. Nagga botten och grädda ca 10 minuter, eller tills skalet är gyllenbrunt. Sänk ugnen till 175 grader.

Fyllning:

4 dl matgrädde eller vispgrädde
4 ägg
1 krm paprikapulver
140 g kvibille ädelost
2 färska fikon

Tärna osten och lägg alla ingredienser i en matberedare eller mixer. Häll fyllningen i skalet. Dela färska fikon i delar och lägg i smeten. Grädda i ugnen ca 40 minuter eller tills äggsmeten stannat.  • Comments(1)//www.smultronsockerochsofia.se/#post84