Smultron Socker och Sofia

Smultron Socker och Sofia

Kreativiteten i fokus





Banoffeepaj to die for

Efterrätter & pajerPosted by Sofia 10 May, 2014 21:01
Har länge tänkt att jag jag skulle testa sådan där banoffeepaj, jag hade mina förväntningar på att det skulle vara gott. Men inte trodde jag att jag skulle vara så ljuvligt gott, som bästa gottiga av allt. Receptet kommer ursprungligen från leila Lindholm.www.recept.nu
men jag har ändrat det lite och använt mig utav färdig karamelliserad mjölk som man inte behöver koka i tre- fyra timmar.


Till receptet behöver du:

Kexbotten:

400g digestivekex
175g smör

Fyllning:

2 burkar karamelliserad mjölk
3 bananer
4dl vispgrädde

Dekoration:
krokant eller hackad daim



Så här gör du:

Sätt på ugnen 175 grader.
Smält smöret i en kastrull och krossa kexen till små smulor.
Blanda ihop och tryck ut i en form, lite upp på kanten.
Grädda botten mitt i ugnen i 10 minuter eller till den blivit gyllenbrun. låt svalna.
Öppna den karamelliserade mjölken och lägg i formen.
Skiva bananerna och lägg över kolan.
Vispa grädde fluffigt och klicka över bananerna.
Slutligen kan du dekorera med krokant eller varför inte hackad daim.

voila! Bara till att smaska nu då!

  • Comments(1)//www.smultronsockerochsofia.se/#post95