Smultron Socker och Sofia

Smultron Socker och Sofia

Kreativiteten i fokus

Magic Metallics

DIY & remakePosted by Sofia 18 May, 2014 16:25
Hej alla! Har under en tid pysslat med något som heter magic metallics där man kan skapa vackra ärgade och rostiga ytor bara på någon timme, som annars tar flera år för naturen att ta fram. Du använder metaller såsom koppar,stål och brons för att sedan ta på Green patina eller rapid rust. Rapid rust fungerar bara tillsammans med steel metallic. Sen kan man välja att ha det på samma sak ändå. Bara att tänka lite på hur man vill ha resultatet. Det går att använda på flera olika matrial såsom trä,zink,glas,keramik och gips.

Här är några av flaskorna som jag beställde:

copper metallic MM 102
Dark bronset metallic MM 103
Steel metallic MM 106

Rapid rust MM 305
Green patina MM 202

Matte sealer MM 502 (stoppar oxideringsprocessen)

Handlade på www.kreatima.se

Här är en gammal lampa som jag fyndade på loppis,den ska framöver hamna på mitt kontor är det tänkt, men ibland hinner man ändra sig ett par gånger till...Så här började jag. Hittade ett stort zinkfat hos en blomsterhandlare.
Använde mig utav en kökssvamp och duttade på koppar och brons metallen på olika ställen. Se till att du skakar flaskorna ordentligt först. Sedan är det bara att vänta en timme. ta på nya lager av koppar och brons( skaka igen ) och medans det fortfarande är blött så spray du på grön patina där du vill ha det. Oxideringsprocessen sätter igång när den fuktiga metallen kommer i kontakt med syre. De här tre stegen gjorde jag om och om igen för att få det resultat jag ville ha. Upptäckte under gången att koppar reagerade mest med patina. Vänta nu så länge som du tycker, avsluta oxideringsprocessen när du är nöjd med resultatet genom att pensla på matte sealer i två omgångar.


Så här blev slutresultatet. Mitt gamla brickbord. Brickan som jag visar här under fick hamna på ett bord istället.Så här ser det ut under processens gång.
Här är det slutliga resultatet av brickan. Här använde jag mig även av steel metall och rapid rust, men bara lite som du kan se precis vid foten av ljusstaken. Men jag ska testa den lite mera längre fram. Har jag haft kul? Jajamän! Tycker absolut att du ska testa.Här sitter jag nu och funderar på nästa projekt. Må väl!  • Comments(5)//www.smultronsockerochsofia.se/#post98