Smultron Socker och Sofia

Smultron Socker och Sofia

Kreativiteten i fokus





Jordgubbspaj med assa brassa mandelmassa

Efterrätter & pajerPosted by Sofia 17 Jun, 2013 10:36

Ja detta gott folk är en av mina favoritpajer,här pratar vi hög njutningsfaktor. Passar så där lagom in i midsommarveckan. jordgubbssäsongen går så snabbt över så frossa i gubbarna nu. Så bygger du på järnvärdet, speciellt om du är gravid,då laddar du upp extra inför förlossningen. Annars finns det ju flera gubbar man kan frossa i och krama en extra gång. Stanna upp i kramen vänner så mår man onekligen lite bättre och bort med alla måsten.

PAJBOTTEN:

125 g smör

1 msk mjölk

1 msk socker

1 krm salt

3 dl vetemjöl

Tärna smöret och blanda ihop alla ingredienser. Lägg i plastpåse i kylen 1 timme.

Kavla ut degen och fodra en form på 24 cm. Nagga botten med gaffel och ställ i frysen 1 timme.

Värm ugnen till 200 grader. Grädda skalet i 10 min, sänk värmen till 175 grader.

FYLLNING:

50 g rumstempererat smör

200 g mandelmassa

2 ägg

1dl socker

1 tsk vaniljsocker

1 msk vetemjöl

1 msk socker+ 1 msk maizena ( till bären)

4 dl delade jordgubbar

Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Riv mandelmassan och blanda ner. Rör i ett ägg i taget.

Vänd ner mjölet och fyll pajskalet med massan.

Blanda maizena och socker med jordgubbarna, lägg ovanpå pajen.

SMULOR:

35 g kallt smör i tärningar

3/4 dl vetemjöl

1/2 tsk vaniljsocker

1/4 dl socker

Blanda hastigt ihop till en grynig massa, strö över jordgubbarna.

grädda i ca 30 minuter.

Jag tycker pajen är godast kall men det är ju en smaksak, smaklig spis!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.