Smultron Socker och Sofia

Smultron Socker och Sofia

Kreativiteten i fokus

halloweenljus

DIY & remakePosted by Sofia 23 Sep, 2013 13:15
Hej, hösten har dragit in och nu kan man mysa extra mycket. Älskar verkligen att tända ljus på kvällen och kura upp mig i soffan. Snart närmar sig halloween och barnen älskar verkligen att planera vår årliga halloween fest. Jag tänkte tipsa hur du gör om några gamla ljus eller nya till festdukningen. Allt du behöver är servetter, blockljus en sked som du inte är så rädd om och någon form av uppvärmnings möjlighet. Om du inte har en platta som blir varm tror jag att det funkar med en öppen låga, som ett tänt ljus.

Så här gör du:

Klipp ut eller riv av det bitar du vill täcka ljuset med, tänk på att om du har ett färgat ljus så kan det lysa igenom som i mitt fall med servetten som har vita prickar på ett lila ljus. Om du nu inte vill ha det så. Värm nu upp skeden på undersidan, sedan stryker du lätt över servetten på ljuset. Det som händer är att stearinet smälter igenom servetten och lägger sig ovan som ett skydd. Så håller du på fram och tillbaka mellan plattan och ljuset.


Håll lite extra koll på ljusen nu i höstmörkret och njut av att kunna krypa upp i soffan och mysa med att tända lite ljus.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.