Smultron Socker och Sofia

Smultron Socker och Sofia

Kreativiteten i fokus

Rocka loss rokoko

Chalk paintPosted by Sofia 04 Oct, 2013 13:26
Vad kan jag säga jag är helt fast i det här. Tack och lov för kreativiteten som hjälper mig enormt mycket, när kropp och själ inte mår bra. Det här gott folk är medicin så släpp loss och låt det konstnärliga flöda.I övrigt så önskar jag alla en riktigt go kanelbulledag. Här kommer en liten förklaring hur jag gjort.

Bordet:
Som jag sagt i tidigare inlägg så behövs det inte så mycket förarbete utan att bara måla på. Jag har först penslat på 1-2 ggr av färgen graphite på benen. låtit det torka en 30 min. sedan gick jag på med ny pensel med färgen country grey. Målade ovansidan 2 ggr, sedan väldigt sparsamt på benen med lite färg längst fram på penseln med väldigt lätta drag. Nu var det dax för vaxet, lättast är att lägga upp lite vax från burken på en papptallrik tycker jag. Använd dig av en rund pensel och stryk på ett tunt lager och torka bort men gammal bomullströja eller kökshanduk. Gör en liten bit i taget. Jag har använt mig av klart vax, men till bordsskivan blandade jag ut lite vax med graphitefärgen för att få en lite mer antik look.

Stolen:
Har jag gjort likadant som benen på bordet, men till tyget har jag blandat ut graphite med vatten 50/50. målat tyget låtit det torka 24h, målat ytterligare en gång och väntat 24h till. Vaxat benen och slutligen tyget med klart vax. Nu undrar ni kanske hur funkar det med tyget. Jag tror att mycket hänger på texturen på tyget och att man använder mycket vatten till tyg så att det inte blir stelt. Vaxet gjorde också ytan lite mjukare. Det blir nästan som lite läder/skinn känsla. Som sagt jag provar mig fram.


  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Carina 03 Jan, 2015 22:55

Hej Sofia, vilken fantastisk fin blogg du har! Blev nyfiken på vilken färg du målade sitsen på stolen med? Känns klädseln sträv eller har du ngn specialfärg?

Posted by Ulla-Britt 04 Nov, 2013 09:38

Jag har börjat måla en fåtölj men det "blöder" igenom så efter två varv är den rosa :(