Smultron Socker och Sofia

Smultron Socker och Sofia

Kreativiteten i fokus

Bästa smörgåstårtan ever

MatigtPosted by Sofia 27 Oct, 2013 09:27

Hej och godmorgon där ute i stugorna. idag är det dag att ställa tillbaka klockorna, men helst till sommartid tycker jag, vad sägs om juni! Det är faktiskt ganska mysigt nu, det är bara trädgården som ser för tråkig ut. Passade, just nu i detta ögonblick börjar min 4-åring sjunga i köket, sommartiden hej hej sommartiden! jag får väl kontra med, hej mitt vinterland nu är jag här....
I dag ska jag ge ut ett av mitt bästa recept eller rättare sagt min mammas smörgåstårta. det är med tonfisk och är superlätt att göra. Den känns inte så maffig som en smörgåstårta kan göra och det gillar jag. Lite fräschare!

recept:
2 burkar tonfisk ( i vatten)
4 1/2 dl majonäs
1 stor gul lök
3-4 dl vispad grädde
3/4 tsk paprikapulver
800-1 kg frysta grönsaker (ärtor,majs,paprika)
Jättefranska (36-40 skivor)
dekoration (valfri)

Låt tonfisken rinna av. Dela upp den med en gaffel. Finhacka löken. Vispa grädden. Blanda nu ihop allting i en skål med resterande ingredienser. Detta går att förbereda innan ihopsättning om man vill, låt det bara stå i kylen tills det är dags.
När det är dags att sätta ihop tårtan, skär du av kanterna på brödet. I min tårta här har jag 9 bitar på varje brödlager med fyra lager. Själva fyllningen blir då tre lager. vill man göra en plåt kan man utöka receptet lite. När du är färdig så bred på majonäs runt tårtan. Ta två bakplåtspapper och skölj i kallt vatten, krama ur och lägg över tårtan,sedan gladpack. ställ i kyl till nästa dag den behöver safta till sig lite. när du tar fram den så bred på ytterligare ett tunt lager majonäs och dekorera. Frukost -middag- kvällsmat varsågod!
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.