Smultron Socker och Sofia

Smultron Socker och Sofia

Kreativiteten i fokus

Wash med chalkpaint

Chalk paintPosted by Sofia 29 Oct, 2013 08:54

Idag ska jag visa hur jag har gjort en wash av en gammal chippendalestol i ek. Jag har använt old white, pensel och en gammal t-shirt. superlätt att få till den här fina ytan. Jag älskar verkligen den här stolen nu och funderar om mina köksmöbler ska bli likadana. Ta och doppa pensel i old white,den ska inte vara utspädd med vatten. Måla ett tunt lager över en mindre yta, vänta några sekunder och gå efter med den torra t-shirten och torka bort överflödet så som du vill ha det. Så fortsätter du tills stolen är färdig. Jag har inte vaxat ytan på stolen för den är precis som jag vill ha en. Själva stolsdynan har jag gjort en tillfällig lösning som kanske också kommer bli permanent, vem vet. Tog ett rektangulärt kuddfodral som jag bara la på stolen och knöt fast med ett passande snöre. blev väldigt nöjd med resultatet.


  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Nathalie 09 Aug, 2015 12:04

Hej, inte alls insatt i det här chalk paint. Har köpt två Rokokostolar jag vill "måla" om och googlade lite hur man går till väga och hittade din sida. Sitter här helt förundrad över hur grymt snyggt du fått allt!

Så hade lite frågor:
Har du gjort något förarbete med stolen, slipat eller så?
Du skrev att du använt old white, är det en vanlig målarfärg man kan köpa lite varstans?

Mvh Nathalie