Smultron Socker och Sofia

Smultron Socker och Sofia

Kreativiteten i fokus

Varm äpplecider

DryckPosted by Sofia 23 Nov, 2013 17:22
2008 var året då mycket hände vi byggde om köket,köpte ny segelbåt. Sommaren kom och jag hade fullt upp med bröllopsbestyren när det började brinna i skogen bakom vårt hus, branden var så intensiv så det var bara att ta ungarna och sätta sig i bilen och köra, det enda jag fick med mig var brudklänningen och inbjudningskorten. Hela vårt område lämnade sina hus ihop om att de skulle finnas kvar nästa dag. Det var en riktigt rysare, väderförhållandet gjorde det inte bättre, vi hade brandmän från halva sverige i vår skog i en vecka för eftersläckning. Lyckligtvis fick vi behålla vårt hus, men oron var kvar eftersom det var en pyroman som härjade i området. När det var en vecka kvar till bröllopet blev jag akut sjuk och fick operera bort blindtarmen. Nyopererad med så mycket kvar att göra. Det värsta var att jag lät sy in brudklänningen dagen innan jag blev sjuk.Ni som har gjort titthålsoperation i buken vet att magen fylls med gas och den försvinner inte helt förren efter två veckor,nu blev operationen komplicerad så det blev även ett öppet snitt så min mage som min son sa såg ut som en skräckfilm. Korsett över alla agraffer och på med klänningen, starka värktabletter,sen du blev jag gift. Hursomhelst så kommer jag snart till receptet. Jag och min man åkte på bröllopsresa till New york och sedan till Detroit,det var där jag första gången drack varm äpplecider och tyckte det var så gott. Sedan dess har jag tänkt slänga ihop ett recept men det har inte blivit av förren nu och jag kan bara säga att det var så supergott eller som min granne upprepade typ 10 gånger. Sofia det här är riktigt bra! Så ut nu med er grilla lite kåååv=korv och gör lite cider. kram
Här har du mitt recept på varm äpplecider:

2 liter äpplecider
1 apelsin
1 dl lönnsirap
4 st kryddpeppar
6 st kryddnejlika
1 msk farinsocker
2 kanelstänger

Lägg allt i en kastrull. Använd bara skalet på apelsinen,strimlat. Värm sakta upp det tills det blir riktigt varmt.Sila bort alla kryddorna. Häll upp i glas och lägg en ny kanelstång i varje glas.


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.