Smultron Socker och Sofia

Smultron Socker och Sofia

Kreativiteten i fokus





Banoffeepaj to die for

Efterrätter & pajerPosted by Sofia 10 May, 2014 21:01
Har länge tänkt att jag jag skulle testa sådan där banoffeepaj, jag hade mina förväntningar på att det skulle vara gott. Men inte trodde jag att jag skulle vara så ljuvligt gott, som bästa gottiga av allt. Receptet kommer ursprungligen från leila Lindholm.www.recept.nu
men jag har ändrat det lite och använt mig utav färdig karamelliserad mjölk som man inte behöver koka i tre- fyra timmar.


Till receptet behöver du:

Kexbotten:

400g digestivekex
175g smör

Fyllning:

2 burkar karamelliserad mjölk
3 bananer
4dl vispgrädde

Dekoration:
krokant eller hackad daim



Så här gör du:

Sätt på ugnen 175 grader.
Smält smöret i en kastrull och krossa kexen till små smulor.
Blanda ihop och tryck ut i en form, lite upp på kanten.
Grädda botten mitt i ugnen i 10 minuter eller till den blivit gyllenbrun. låt svalna.
Öppna den karamelliserade mjölken och lägg i formen.
Skiva bananerna och lägg över kolan.
Vispa grädde fluffigt och klicka över bananerna.
Slutligen kan du dekorera med krokant eller varför inte hackad daim.

voila! Bara till att smaska nu då!

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Anna 16 May, 2014 18:16

Kan du inte lägga upp den där kladdiga kladdkakan du dela på din instagram?? :)